Boerenkoolstamppot met sukadevlees

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot met sukadevlees

 

Boerenkoolstamppot met sukadevlees

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de boerenkool:

  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 250 gram boerenkool
  • Peper en zout
  • 2 dl warme melk
  • Eventueel wat uitgebakken spek

Voor het sukadevlees:

  • 1 kg fijne riblappen
  • 1 laurierblaadje
  • 80 gram boter
  • Scheut frambozenazijn
  • 2 grof gesneden uien
  • 1 koffielepel bruine basterd suiker
  • 2 vleestomaten in stukken
  • dl water
  • Peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

Voor de boerenkool:

  1. Leg de schoongemaakte en gesneden boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg de aardappelen in een stoomovenpan met gaatjes en schuif ze samen met de boerenkool in de stoomoven.
  3. Kookstand: 100 °C
  4. Kooktijd: 25 minuten
  5. Voeg de verwarmde melk en de boter aan de aardappelen toe en maak er puree van. Stamp de boerenkool erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Naar smaak kunt u wat uitgebakken spekjes door de boerenkool doen.
  7. Serveren: leg een grote serveerring op een bord en vul de ring met de boerenkool

Voor het sukadevlees:

  1. Braad het vlees in de koekenpan op de kookplaat aan tot het mooi bruin is. Bak de uien en de tomaten op het eind even mee.
  2. Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe en laat het een paar minuten koken.
  3. Doe alles vervolgens in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  4. Kookstand: 120 °C / 100 °C
  5. Kooktijd: 45 minuten / 120 minuten

Bereidingstips

  1. De smaak van het vlees komt beter tot zijn recht wanneer dit gerecht een dag van tevoren wordt bereid. U kunt het vlees dan in de stoomoven op 95 °C verwarmen.