Boerenkoolstamppot met sukadevlees

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot met sukadevlees

 

Boerenkoolstamppot met sukadevlees
Print

Boerenkoolstamppot met sukadevlees

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de boerenkool:

  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 250 gram boerenkool
  • Peper en zout
  • 2 dl warme melk
  • Eventueel wat uitgebakken spek

Voor het sukadevlees:

  • 1 kg fijne riblappen
  • 1 laurierblaadje
  • 80 gram boter
  • Scheut frambozenazijn
  • 2 grof gesneden uien
  • 1 koffielepel bruine basterd suiker
  • 2 vleestomaten in stukken
  • dl water
  • Peper en zout

Hoe maak ik het klaar:

Voor de boerenkool:

  • Leg de schoongemaakte en gesneden boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg de aardappelen in een stoomovenpan met gaatjes en schuif ze samen met de boerenkool in de stoomoven.
  • Kookstand: 100 °C
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Voeg de verwarmde melk en de boter aan de aardappelen toe en maak er puree van. Stamp de boerenkool erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
  • Naar smaak kunt u wat uitgebakken spekjes door de boerenkool doen.
  • Serveren: leg een grote serveerring op een bord en vul de ring met de boerenkool

Voor het sukadevlees:

  • Braad het vlees in de koekenpan op de kookplaat aan tot het mooi bruin is. Bak de uien en de tomaten op het eind even mee.
  • Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe en laat het een paar minuten koken.
  • Doe alles vervolgens in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Kookstand: 120 °C / 100 °C
  • Kooktijd: 45 minuten / 120 minuten

Bereidingstips

  • De smaak van het vlees komt beter tot zijn recht wanneer dit gerecht een dag van tevoren wordt bereid. U kunt het vlees dan in de stoomoven op 95 °C verwarmen.