Boerenkoolstamppot

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot
Print

Boerenkoolstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 600 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 gr gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • 50 gr geraspte oude kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in ± 30 minuten gaar.
  • Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.
  • Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.
  • Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.