Boerenkoolstamppot

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 600 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 gr gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • 50 gr geraspte oude kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in ± 30 minuten gaar.

  2. Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.

  3. Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.
  4. Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.
  5. Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  6. Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.