Boerensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boerensoep

Boerensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 2 preien
  • 6 wortelen
  • het binnenste van een witte kool
  • 1 kleine knolselderij
  • 8 radijsjes
  • 4 aardappelen
  • 2 liter bouillon
  • peper zout, kruidentuiltje
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gr gehakte peterselie
  • broodstengels of geroosterd brood
  • boter
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken.
  2. Was de witte kool en snijd hem in stukken.
  3. Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken.
  4. Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.
  5. Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken.
  6. Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon.

  7. Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje.
  8. Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep.
  9. De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat.