Boerentomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boerentomatensoep

Boerentomatensoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.
  2. Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak).

  3. Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.

  4. Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden.
  5. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.

  6. Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.

  7. Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Geef er stokbrood bij.