Boerentomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boerentomatensoep
Print

Boerentomatensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.
  • Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak).
  • Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.
  • Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden.
  • Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.
  • Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.
  • Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Geef er stokbrood bij.