Boeuf Bourgignon

      Reacties uitgeschakeld voor Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 5 plakjes ontbijtspek in kleine stukjes
  • 1 kg sukadelappen
  • 25 gram margarine of een scheut olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml kipbouillon
  • 50 ml ketjap
  • 50 gram bloem
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 2 eetlepels verse tijm gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 5 middelgrote wortels in stukken gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram champignons gesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is.
  2. Schep het eruit en leg het in de slow cooker.
  3. Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker.
  4. Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren.
  5. Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn.
  6. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten.
  7. Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde.
  8. Giet de saus over het vlees.
  9. Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe.
  10. Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt.
  11. 8-10 uur op laag.
  12. Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar.