Boeuf Bourgignon

      Reacties uitgeschakeld voor Boeuf Bourgignon
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Recept printen Pin
Recept categorie: met vlees/ Slowcooker
Porties: 4
Van wie is dit recept: Mimskeuken.nl

Wat gaat er in:

  • 5 plakjes ontbijtspek (in kleine stukjes)
  • 1 kg sukadelappen
  • 25 gram margarine ( of een scheut olijfolie)
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 gram bloem
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram tomaat (blik)
  • 2 eetlepels verse tijm (gesneden)
  • peper & zout
  • 5 middelgrote wortels (in stukken gesneden)
  • 3 stengels bleekselderij ( in stukjes)
  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram champignons (gesneden)

Hoe maak ik het klaar:

  • Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is.
  • Schep het eruit en leg het in de slow cooker.
  • Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker.
  • Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren.
  • Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn.
  • Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten.
  • Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde.
  • Giet de saus over het vlees.
  • Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe.
  • Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt.
  • 8-10 uur op laag.
  • Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar.