Bokkenpootjestaart

      Reacties uitgeschakeld voor Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart

Recept printen
Recept categorie: Nagerecht/ Taart
Porties: 6
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 2 pakken bokkenpootjes van 200 gram
  • 3 bekertjes slagroom van 250 ml
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 zakjes Klop-fix
  • likeur (bijvoorbeeld Tia Maria)
  • chocola

Extra benodigdheden:

  • cakevorm (van 30 cm)
  • huishoudfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolie, zorg dat de folie over de randen hangt.
  • Verkruimel de bokkenpootjes in een kom.
  • Sprenkel er een beetje likeur overheen.
  • Klop de slagroom stijf met de Klop-fix.
  • Als de slagroom dikker wordt, suiker of zoetstof naar smaak toevoegen.
  • Als de slagroom stijf is, 2 borrelglaasjes likeur toevoegen en goed doorroeren.
  • Verdeel een derde van de bokkenpootjes over de bodem van de cakevorm.
  • Daarna de helft van de slagroom.
  • Maak nog een laag met een derde van de bokkenpootjes en daarop de slagroom.
  • Tot slot eindig je met nog een laag bokkenpootjes.
  • Vouw de huishoudfolie naar binnen en zet de cakevorm in de koelkast.
  • Laat minstens een dag opstijven.
  • Als je de taart wilt serveren: vouw de folie open, zet de cakevorm op de kop op een bord en trek aan de folie om de taart uit de vorm te krijgen.
  • Garneer eventueel met chocoladevlokken.