Bolo pretoe

      Reacties uitgeschakeld voor Bolo pretoe

Bolo pretoe

Recept categorie Nagerecht, Taart
Keuken: Antilliaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr ontpitte pruimen in stukjes
  • 2 dl kersenlikeur Cherry Cordial
  • 225 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bruine suiker
  • 4 eieren
  • 110 gr bloem
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel allspice
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel foelie
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanille-essence

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de pruimen met de suiker en een bodem water aan de kook en blijf
  2. voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt.
  3. Voeg hieraan de helft van de kersenlikeur toe en laat het rustig afkoelen.
  4. Klop de boter met de bruine suiker tot room.
  5. Voeg er één voor één de eieren bij, klop na elk ei goed.
  6. Meng de bloem met de specerijen en voeg dit aan het beslag toe.
  7. Meng nu de pruimencompote en de vanille-essence voorzichtig door het beslag.
  8. Giet het beslag over in een beboterd bakblik en zet dat in een op 175°C voorverwarmde oven.

  9. Maak er, als de taart klaar is, gaatjes in en giet daarna de rest van de kersenlikeur over de taart.