Bolo pretoe

      Reacties uitgeschakeld voor Bolo pretoe

Bolo pretoe

Recept printen
Recept categorie: Nagerecht/ Taart
Land van herkomst: Antillen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr ontpitte pruimen (in stukjes)
  • 2 dl kersenlikeur (Cherry Cordial)
  • 225 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr basterdsuiker
  • 4 ei
  • 110 gr bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel allspice
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel foelie
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanille-essence

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de pruimen met de suiker en een bodem water aan de kook en blijf
  • voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt.
  • Voeg hieraan de helft van de kersenlikeur toe en laat het rustig afkoelen.
  • Klop de boter met de bruine suiker tot room.
  • Voeg er één voor één de eieren bij, klop na elk ei goed.
  • Meng de bloem met de specerijen en voeg dit aan het beslag toe.
  • Meng nu de pruimencompote en de vanille-essence voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag over in een beboterd bakblik en zet dat in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Maak er, als de taart klaar is, gaatjes in en giet daarna de rest van de kersenlikeur over de taart.