Bonenpot met rucola en rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Bonenpot met rucola en rookworst
Print

Bonenpot met rucola en rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 rookworst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 760 gram Spaanse reuzenbonen (2 pakjes, Bonduelle)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel de knoflook uit en pers uit boven een pan met de olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.
  • Laat dit ca. 10 minuten achtjes koken.
  • Laat de bonen uitlekken en spoel z eonder stromend water af.
  • Voeg ze toe aan het tomatenmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de rucola en snijn de ze grof.
  • Schep de rucola door het bonenmengsel.
  • Snij de worst in schuine plakken en leg deze met de bonen op een schaal.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: vervang de rookworst door een Gelderse worst
Wijnadvies: Beresford Shirza Cabernet, Australische rode wijn