Bonenpot met rucola en rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Bonenpot met rucola en rookworst

Bonenpot met rucola en rookworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 rookworst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 760 gram Spaanse reuzenbonen (2 pakjes, Bonduelle)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.

  2. Pel de knoflook uit en pers uit boven een pan met de olijfolie.

  3. Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.

  4. Laat dit ca. 10 minuten achtjes koken.

  5. Laat de bonen uitlekken en spoel z eonder stromend water af.

  6. Voeg ze toe aan het tomatenmengsel.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Was de rucola en snijn de ze grof.

  9. Schep de rucola door het bonenmengsel.

  10. Snij de worst in schuine plakken en leg deze met de bonen op een schaal.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: vervang de rookworst door een Gelderse worst

Wijnadvies: Beresford Shirza Cabernet, Australische rode wijn