Bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bonensoep

Bonensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 1/2 liter bouillon
  • 3 grote aardappelen
  • 250 gr gedroogde witte of bruine bonen
  • 3 uien
  • 2 preien
  • 50 gr vetstof
  • 1 selderij
  • peper zout
  • 1 takje bonenkruid vers of 1 mespunt gedroogd
  • 2 sneden doorregen spek

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week.
  2. Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken.
  3. Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken.
  4. Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui.
  5. Laat de geweekte bonen koken met het weekwater. 

  6. Voeg eventueel nog water bij.

  7. Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar.

  8. Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken.
  9. Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze.
  10. Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep.