Bonjan salat

      Reacties uitgeschakeld voor Bonjan salat

Bonjan salat

kruidige auberginesalade
Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Afganistan
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 middelgrote aubergines
  • 21/2 theelepel zout
  • 3/4 dl maïsolie
  • 4 dl tomatenpuree
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel hete rode chilivlokken ( of gehakte verse chilipeper)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin.
  • Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
  • Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en 1/2 theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen.
  • Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
  • (In de koelkast kunt u de salade enkele dagen goed houden).

Tips / Opmerking

Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.