Bonte kipspiesen

      Reacties uitgeschakeld voor Bonte kipspiesen

Bonte kipspiesen

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg kipfilet
  • 250 gr champignons
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote courgette
  • 6 middelgrote uien

Voor de marinade:

  • 6 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 volle theelepel Provençaalse kruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Borstel de champignons schoon.
  2. Maak d paprika, courgette en ui schoon en snijd ze in evengrote stukken.
  3. Steek de groenten, de champignons en het vlees afwisselend aan 12 metalen spiesen.
  4. Meng voor de marinade de olie met de fijngehakte knoflook, het citroensap, zout, peper en de Provençaalse kruiden.

  5. Bestrijk de spiesen met de marinade en laat ze 2 uur marineren.
  6. Rooster de spiesen vervolgens 5-6 minuten op de barbecue.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene sla en stokbrood.