Borani esfanai

      Reacties uitgeschakeld voor Borani esfanai

Borani esfanai

spinazie-notensalade
Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Griekenland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 700 gr verse jonge spinazie
  • 1 kleine ui
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 koppen yoghurt
  • 2 theelepels munt (of 1/2 theelepel gedroogde)
  • 1/4 theelepel zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kop walnoot

Hoe maak ik het klaar:

  • (De blaadjes voor deze schotel moeten uiterst vers zijn).
  • Was de blaadjes en hak ze fijn.
  • Doe de spinazie met de ui in een sauspan.
  • Verwarm de groente boven een laag vuur tot alle aanhangende water is verdampt.
  • Voeg de olie toe en schep de massa 2 minuten voorzichtig om.
  • Doe het daarna in een schaal en voeg de yoghurt, munt, zout peper en knoflook toe.
  • Laat het 2 uur afkoelen.
  • Voeg, als u verse munt gebruikt, deze na het afkoelen toe.
  • Strooi er dan de walnoten over en serveer het koud.