
Borani esfanai
spinazie-notensalade
Porties 4
Wat gaat er in?
- 700 gr verse jonge spinazie
- 1 kleine gesnipperde ui
- 2 theelepels olijfolie
- 2 koppen yoghurt
- 2 theelepels verse gehakte munt of 1/2 theelepel gedroogde
- 1/4 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 1/2 kop gehakte walnoten
Hoe maak ik het klaar?
-
(De blaadjes voor deze schotel moeten uiterst vers zijn).
-
Was de blaadjes en hak ze fijn.
-
Doe de spinazie met de ui in een sauspan.
-
Verwarm de groente boven een laag vuur tot alle aanhangende water is verdampt.
-
Voeg de olie toe en schep de massa 2 minuten voorzichtig om.
-
Doe het daarna in een schaal en voeg de yoghurt, munt, zout peper en knoflook toe.
-
Laat het 2 uur afkoelen.
-
Voeg, als u verse munt gebruikt, deze na het afkoelen toe.
-
Strooi er dan de walnoten over en serveer het koud.