Borani esfanai

      Reacties uitgeschakeld voor Borani esfanai

Borani esfanai

spinazie-notensalade

Recept categorie Salades
Keuken: Griekse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 700 gr verse jonge spinazie
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 koppen yoghurt
  • 2 theelepels verse gehakte munt of 1/2 theelepel gedroogde
  • 1/4 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1/2 kop gehakte walnoten

Hoe maak ik het klaar?

  1. (De blaadjes voor deze schotel moeten uiterst vers zijn).
  2. Was de blaadjes en hak ze fijn.
  3. Doe de spinazie met de ui in een sauspan.
  4. Verwarm de groente boven een laag vuur tot alle aanhangende water is verdampt.
  5. Voeg de olie toe en schep de massa 2 minuten voorzichtig om.
  6. Doe het daarna in een schaal en voeg de yoghurt, munt, zout peper en knoflook toe.
  7. Laat het 2 uur afkoelen.
  8. Voeg, als u verse munt gebruikt, deze na het afkoelen toe.
  9. Strooi er dan de walnoten over en serveer het koud.