Börek

      Reacties uitgeschakeld voor Börek

 

Börek

Turks gevuld deeggerecht
Recept printen
Recept categorie: met groenten
Land van herkomst: Turkije
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 vellen fyllodeeg
  • 450 gr diepvriesspinazie
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels olijfolie (+ olijfolie om te bestrijken)
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr amandelen
  • 100 gr feta
  • zout (peper)

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat het fyllodeeg ontdooien.
  • Laat de spinazie in een vergiet ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ± 2 minuten.
  • Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in ± 5 minuten glazig.
  • Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
  • Snijd de fetakaas in blokjes.
  • Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de vellen fyllodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen.
  • Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw steeds driehoekjes tot de deegreep op is.
  • Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ± 15 minuten gaar worden.