Borrelpizza met artisjok, spinazie en ricotta

      Geen reacties op Borrelpizza met artisjok, spinazie en ricotta

 

Borrelpizza met artisjok, spinazie en ricotta

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Pizza
Keuken: Italiaanse keuken

ingrediënten

Benodigheden:

  • 1 ronde bakvorm van ongeveer 25cm

Bereidingswijze

  • erwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in. Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.
  • Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Rol het deeg uit. Besmeer met het ricotta mengsel. Vergeet ook de randjes niet.
  • Rol het deeg op voor een lange rol. Gebruik een stuk bakpapier gebruiken als hulpmiddel bij het rollen.
  • Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm. Vet het bakblik in met olijfolie en plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.
  • Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Gemaakt voor Tante Fanny door: FlyingFoodie.nl