Bospeensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bospeensoep

Bospeensoep

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 bos bospeen (ca. 500 gram)
  • 2 kleine aardeappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 900 ml kruidenbouillon (van 2 tabletten)
  • 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. 

  2. Wortels in stukjes snijden. 

  3. Aardappels schillen en in blokjes snijden. 

  4. Ui en knoflook pellen en snipperen. 

  5. In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. 

  6. Nog 10-15 minuten laten sudderen, tot wortel gaar is. 

  7. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. 

  8. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. 

  9. Lekker met knapperige croutons of soepstengels.