Bospeensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bospeensoep

Bospeensoep

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 bos bospeen ((ca. 500 gram))
  • 2 kleine aardeappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 900 ml kruidenbouillon ((van 2 tabletten))
  • 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. 
  • Wortels in stukjes snijden. 
  • Aardappels schillen en in blokjes snijden. 
  • Ui en knoflook pellen en snipperen. 
  • In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. 
  • Nog 10-15 minuten laten sudderen, tot wortel gaar is. 
  • Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. 
  • Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. 
  • Lekker met knapperige croutons of soepstengels.