Bossche bollen

      Reacties uitgeschakeld voor Bossche bollen

 

Bossche bollen

Print
Categorie: Gebak
Keuken: Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
porties: 8
Auteur: Koos Manders

ingrediënten

  • 1 dl water
  • snufje zout
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • boter om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 g poedersuiker
  • 1 eetlepel cacao

Bereidingswijze

  • Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  • Voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren tot een deegbal ontstaan is, die van de wand van de pan loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Roer nog 5 minuten krachtig.
  • Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
  • Beboter een bakplaat en leg daarop 8 bolletjes deeg.
  • Bak de soezen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Open de oven in deze tijd niet.
  • Temper de oventemperatuur en bak de soezen nog 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Klop de room met de suiker stijf en spuit hiermee de soezen vol.
  • Roer de poedersuiker en de cacao door elkaar. Roer er enkele druppels water door tot een glad papje is ontstaan en bedek de bovenkant met dit glazuur.

Tips / Opmerkingen

Om te voorkomen dat de slagroom terugloopt en de bollen daardoor week worden, kunt u wat slagroomversteviger toevoegen. Dit poeder is in zakjes te koop en ligt meestal bij de afdeling met ingrediënten om zelf gebak te maken