Bouillon de canard (bouillon van eend)

      Geen reacties op Bouillon de canard (bouillon van eend)

 

Print

Bouillon de canard (bouillon van eend)

Categorie Gerecht met vlees, Soepen, Voorgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 10 Uren
Totale tijd 10 Uren 30 minuten
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram soepvlees
  • 1 wortel
  • 4 jeneverbessen
  • salie
  • peper
  • 1 karkas van een wilde eend
  • 150 gram botten
  • 100 gram prei
  • tijm
  • bouillonblokken
  • dragon

Hoe maak ik het klaar:

Maak de groenten schoon en plet de jeneverbessen.

    Hak het karkas in stukken en braad deze in de boter bruin.

      Voeg dan het soepvlees, botten en de groenten bij.

        Laat nog wat braden en voeg dan 2½ l water toe en de kruiden.

          Breng aan de kook en laat 5 uur trekken.

            Voeg eventueel de bouillonblokken toe.

              Passer de bouillon door een zeef.

                Waneer een heldere bouillon gemaakt wordt, klaar hem dan.