Bouillon de gibier (wildbouillon)

      Geen reacties op Bouillon de gibier (wildbouillon)

 

Print

Bouillon de gibier (wildbouillon)

Categorie Gerecht met vlees, Gerecht met Wild, Soepen, Voorgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 5 Uren
Totale tijd 5 Uren 30 minuten
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gram wildafval
  • 1 takje selderijgroen
  • 1 blaadje foelie
  • 1 blaadje laurier
  • 5 jeneverbessen
  • 50 gram lichtgerookt spek in blokjes
  • 250 gram kalfsbotten
  • 1 wortel
  • 1 kruidnagel

Hoe maak ik het klaar:

Maak de groenten schoon en snij in stukken.

    Was de wildafval en spoel de botten onder koud stromend water af.

      Braad het afval, botten, spek en groenten in de hete boter mooi bruin.

        Doe de ingredienten met 1½ l water in een pan en breng aan de kook.

          Voeg de kruiden toe en laat 3 uur trekken.

            Proef en voeg eventueel nog wat bouillonblokken toe.

              Laat nogmaals 2 uur trekken.

                Zeef de bouillon door een neteldoekse lap en klaar hem.