Bouillon met omeletrolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillon met omeletrolletjes

Bouillon met omeletrolletjes

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 75 gr champignons
  • 2 grote tomaten
  • 1 lente-uitje
  • 8 dl kruidenbouillon (van een tablet)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de eieren met de melk en de bieslook los.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een mooie omelet.
  3. Rol de nog warme omelet op, pak hem in huishoudfolie en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.

  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  6. Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
  7. Breng de bouillon met het kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

  8. Snijd intussen de omelet met een scherp mes in plakjes.
  9. Breng de bouillon op smaak met wat zout.
  10. Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over 4 borden en schep er de bouillon over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een stukje uienstokbrood.