Bouillon met omeletrolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillon met omeletrolletjes
Print

Bouillon met omeletrolletjes

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 75 gr champignons
  • 2 grote tomaten
  • 1 lente-uitje
  • 8 dl kruidenbouillon (van een tablet)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop de eieren met de melk en de bieslook los.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een mooie omelet.
  • Rol de nog warme omelet op, pak hem in huishoudfolie en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
  • Breng de bouillon met het kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Snijd intussen de omelet met een scherp mes in plakjes.
  • Breng de bouillon op smaak met wat zout.
  • Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over 4 borden en schep er de bouillon over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een stukje uienstokbrood.