Bouillon van groenten en kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillon van groenten en kruiden
Print

Bouillon van groenten en kruiden

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 3 Liter
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 stronk bleekselderij
  • 10 hele tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 bos peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 kruidnagels
  • 20 gekneusde zwarte peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blaadje salie
  • een paar takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • een paar takjes koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak alle groenten goed schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Fruit de grofgesneden bleekselderij en de knoflooktenen even in de hete olie aan.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en overgiet dit met 3 liter koud water.
  • Breng dit aan de kook en laat de bouillon minstens 1 uur trekken.
  • U kunt de gezeefde bouillon serveren als voorgerecht, maar ze kan ook dienen als basis voor vegetarische sauzen, soepen of om bijvoorbeeld rijst in te koken.