Bouillon van groenten en kruiden
Porties 3 Liter
Wat gaat er in?
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 stronk bleekselderij
- 10 hele tenen knoflook
- 3 tomaten
- 1 bos peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 10 kruidnagels
- 20 gekneusde zwarte peperkorrels
- 3 laurierblaadjes
- 10 jeneverbessen
- 1 blaadje salie
- een paar takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- een paar takjes koriander
Hoe maak ik het klaar?
-
Maak alle groenten goed schoon en snijd ze in grove stukken.
-
Fruit de grofgesneden bleekselderij en de knoflooktenen even in de hete olie aan.
-
Voeg alle overige ingrediënten toe en overgiet dit met 3 liter koud water.
-
Breng dit aan de kook en laat de bouillon minstens 1 uur trekken.
-
U kunt de gezeefde bouillon serveren als voorgerecht, maar ze kan ook dienen als basis voor vegetarische sauzen, soepen of om bijvoorbeeld rijst in te koken.