Bouillon van groenten en kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillon van groenten en kruiden

Bouillon van groenten en kruiden

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 3 Liter
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 stronk bleekselderij
  • 10 hele tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 bos peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 kruidnagels
  • 20 gekneusde zwarte peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blaadje salie
  • een paar takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • een paar takjes koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak alle groenten goed schoon en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de grofgesneden bleekselderij en de knoflooktenen even in de hete olie aan.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en overgiet dit met 3 liter koud water.
  4. Breng dit aan de kook en laat de bouillon minstens 1 uur trekken.
  5. U kunt de gezeefde bouillon serveren als voorgerecht, maar ze kan ook dienen als basis voor vegetarische sauzen, soepen of om bijvoorbeeld rijst in te koken.