Bouillonsoep met vlees

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillonsoep met vlees
Print

Bouillonsoep met vlees

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr runderschenkel
  • 2 liter water
  • 1 ui schoongemaakte en kleingesneden
  • 2 aardappelen geschilt en in blokjes gesneden
  • 2 preien schoongemaakte en in ringen gesneden
  • 2 worteltjes schoongemaakte en in plakjes gesneden
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 5 geplette witte peperkorrels
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken.
  • Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes.
  • Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven.
  • Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper.