Bouillonsoep met vlees

      Reacties uitgeschakeld voor Bouillonsoep met vlees

Bouillonsoep met vlees

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr runderschenkel
  • 2 liter water
  • 1 ui schoongemaakte en kleingesneden
  • 2 aardappelen geschilt en in blokjes gesneden
  • 2 preien schoongemaakte en in ringen gesneden
  • 2 worteltjes schoongemaakte en in plakjes gesneden
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 5 geplette witte peperkorrels
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe.

  3. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken.
  4. Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes.
  5. Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan.
  6. Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven.
  7. Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper.