Brabantse kaasschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Brabantse kaasschotel

Brabantse kaasschotel

Recept categorie Gerecht met kaas
Keuken: Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
Porties 4
Auteur Koos Manders

Wat gaat er in?

  • 4 dl melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 80 g boter
  • 125 g belegen Goudse kaas geraspt
  • 4 eieren
  • peper
  • boter om in te vetten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de bloem aan met wat melk en klop het mengsel net zo lang tot het zonder klontjes is. 

  2. Voeg de rest van de melk toe en breng alles al roerende aan de kook.

  3. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de geraspte kaas toe. 

  4. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg wat peper toe.

  5. Beboter een ovenvaste schaal en giet de pap erin. 

  6. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak de pap 30-40 minuten.

  7. Geef er tomatensaus en sla bij.

Tips / Opmerkingen

de pap wordt luchtiger, wanneer u de eieren splitst. Roer de dooiers los en gier er al kloppende in een dun straaltje wat van de hete pap bij. Giet dit mengsel terug in de pan. Klop de eiwitten stijf en spatel deze erdoor. Bak de kaasschotel nu 40 minuten in de oven. Vul de schaal voor niet meer dan twee derde