Brabantse soep

      Reacties uitgeschakeld voor Brabantse soep
Print

Brabantse soep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr spruitjes
  • 2 wortelen
  • 50 gr zuring
  • 2 liter blond bier
  • 50 gr rijst
  • 50 gr boter
  • 750 gr aardappelen
  • peper zout
  • eventueel 1/4 liter melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken.
  • Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 10-12 minuten op zacht vuur doorkoken.
  • Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof.
  • Voeg peper en de rest van de boter toe.
  • Verwarm tenslotte 11/2 liter bier.
  • Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe.
  • Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden.
  • Voeg voor het opdienen nog wat boter toe.
  • Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen. De melk moet dan heel even meekoken.