Brabantse soep

      Reacties uitgeschakeld voor Brabantse soep

Brabantse soep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr spruitjes
  • 2 wortelen
  • 50 gr zuring
  • 2 liter blond bier
  • 50 gr rijst
  • 50 gr boter
  • 750 gr aardappelen
  • peper zout
  • eventueel 1/4 liter melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken.
  3. Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 10-12 minuten op zacht vuur doorkoken.

  4. Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof.

  5. Voeg peper en de rest van de boter toe.
  6. Verwarm tenslotte 11/2 liter bier.
  7. Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe.

  8. Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden.

  9. Voeg voor het opdienen nog wat boter toe.
  10. Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen. De melk moet dan heel even meekoken.