Brabantse veekoeken

      Reacties uitgeschakeld voor Brabantse veekoeken
Print

Brabantse veekoeken

Svooiekoolrolletjes
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken Recepten uit Brabant
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine savooiekool
  • 500 gr half-om-halfgehakt
  • 1 uitje
  • zout peper
  • 40 gr boter
  • boter om in te vetten
  • 1 flinke ui
  • 1 scheutje azijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
  • Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken.
  • Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn.
  • Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
  • Leg de balletjes op de bladeren, rol de bladeren op en bind ze met wat keukengaren vast.
  • Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
  • Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet met wat azijn.
  • Giet dit over de rolletjes.
  • Dek de schaal met een deksel of met folie af, schuif de schaal in een op 220°C voorverwarmde oven, en bak de rolletjes 20 minuten.