Bramenjam

      Reacties uitgeschakeld voor Bramenjam

 

Bramenjam

Recept categorie Broodbeleg, Brunch, Gerecht met fruit, Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlandse keuken

Wat gaat er in?

  • 2,7 kg bramen
  • 1,35 kg moesappels
  • suiker
  • 2 el vers geperst citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de appels samen met 250 ml water in een inmaakpan en laat ze op een matig vuur 30 minuten stoven tot ze zacht zijn. Roer hierbij geregeld. Voeg de bramen toe en laat het fruitmengsel 30 minuten sudderen. Giet de inhoud van de pan in een vochtige filterzak en laat die 12 uur uitlekken. Meet de hoeveelheid vruchtensap. Weeg per 250 ml sap 115 gram suiker af. Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ruime pan, voeg het citroensap toe en breng het mengsel al roerende op een matig vuur aan de kook. Wacht tot de suiker is opgelost.Voeg het vruchtensap bij het gezoete citroensap en breng het geheel op een hoog vuur snel aan de kook.
  2. Roer herhaaldelijk en laat het mengsel in 15 minuten tot jamdikte inkoken.