Bramenjam

      Reacties uitgeschakeld voor Bramenjam

 

Bramenjam

Recept printen
Recept categorie: Broodbeleg/ Brunch/ Lunch/ met fruit/ Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2,7 kg bramen
  • 1,35 kg appels (moesappels)
  • suiker
  • 2 el citroensap (vers geperst)

Materialen:

  • inmaakpan
  • filterzak
  • weegschaaltje

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de appels samen met 250 ml water in een inmaakpan en laat ze op een matig vuur 30 minuten stoven tot ze zacht zijn.
  • Roer hierbij geregeld. Voeg de bramen toe en laat het fruitmengsel 30 minuten sudderen.
  • Giet de inhoud van de pan in een vochtige filterzak en laat die 12 uur uitlekken.
  • Meet de hoeveelheid vruchtensap.
  • Weeg per 250 ml sap 115 gram suiker af.
  • Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ruime pan, voeg het citroensap toe en breng het mengsel al roerende op een matig vuur aan de kook.
  • Wacht tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het vruchtensap bij het gezoete citroensap en breng het geheel op een hoog vuur snel aan de kook.
  • Roer herhaaldelijk en laat het mengsel in 15 minuten tot jamdikte inkoken.