Brasem van de barbecue

      Reacties uitgeschakeld voor Brasem van de barbecue

 

Brasem van de barbecue

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Wat gaat er in:

  • 2 brasem (schoongemaakt)
  • 1 lepel citroensap
  • 4 lepels zonnebloemolie
  • zout

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de brasems van binnen en buiten goed schoon en maak droog met keukenpapier.
  • Besprenkel ze aan de binnen- en buitenkant met citroensap.
  • Laat 10 minuten liggen.
  • Maak ze dan opnieuw droog.
  • Bestrijk de vis royaal met olie en rooster boven de barbecue (of onder de grill) in 15 minuten gaar. Tussendoor steeds bestrijken met olie.
  • Na het roosteren wat zout erover strooien.

Tips / Opmerking

Kan ook onder de grill.