Brasem van de barbecue

      Reacties uitgeschakeld voor Brasem van de barbecue

 

Brasem van de barbecue

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vis
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 2 brasems schoongemaakt
  • 1 lepel citroensap
  • 4 lepels lepels zonnebloemolie
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spoel de brasems van binnen en buiten goed schoon en maak droog met keukenpapier.
  2. Besprenkel ze aan de binnen- en buitenkant met citroensap.
  3. Laat 10 minuten liggen.
  4. Maak ze dan opnieuw droog.
  5. Bestrijk de vis royaal met olie en rooster boven de barbecue (of onder de grill) in 15 minuten gaar. Tussendoor steeds bestrijken met olie.
  6. Na het roosteren wat zout erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Kan ook onder de grill.