Breekpizza met roomkaas

      Geen reacties op Breekpizza met roomkaas

 

Breekpizza met roomkaas

Print
Categorie: Pizza
Keyword: Lactosevrij, Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 el Olijfolie
  • 2-3 knoflooktenen fijngesneden
  • Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijn gehakt
  • 100 g roomkaas
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • geraspte nootmuskaat
  • Een beetje boter om de vorm in te vetten
  • 1 el bloem
  • 50 g boter op kamertemperatuur

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/ onderwarmte.
  • Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
  • Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot 1 geheel.
  • Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
  • Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
  • Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
  • Bak de breekpizza in een voorverwarmde oven op 200° C boven-/onderwarmte in ca. 25 - 30 minuten goudbruin.
  • Laat de breekpizza afkoelen, daarna kun je stukken afbreken.

Tips / Opmerkingen

de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!