Breekpizza met roomkaas

      Geen reacties op Breekpizza met roomkaas

 

Breekpizza met roomkaas

Recept categorie Pizza
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 el Olijfolie
  • 2-3 knoflooktenen fijngesneden
  • Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijn gehakt
  • 100 g roomkaas
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • geraspte nootmuskaat
  • Een beetje boter om de vorm in te vetten
  • 1 el bloem
  • 50 g boter op kamertemperatuur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/ onderwarmte.
  2. Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
  3. Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot 1 geheel.
  4. Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
  5. Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
  6. Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
  7. Bak de breekpizza in een voorverwarmde oven op 200° C boven-/onderwarmte in ca. 25 - 30 minuten goudbruin.
  8. Laat de breekpizza afkoelen, daarna kun je stukken afbreken.

Tips / Opmerkingen

de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!