Breydelhampakketjes met groentjes in Brabantse platte kaas

      Geen reacties op Breydelhampakketjes met groentjes in Brabantse platte kaas

 

Breydelhampakketjes met groentjes in Brabantse platte kaas
Print

Breydelhampakketjes met groentjes in Brabantse platte kaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur breydel.be

Wat gaat er in:

  • 4 plakken Breydelham
  • 1 dl ciderazijn
  • 100 g baby maïs
  • 50 g suiker
  • 100 g witte asperges
  • grove peper
  • 100 g boterboontjes
  • 6 geplette jeneverbessen
  • verse zuring
  • korianderpluksel
  • 2 el Brabantse platte kaas
  • gemalen koriander
  • 1 rode biet
  • olijfolie
  • 6 artisjokbodems
  • arachideolie
  • 200 g gegrilde aubergines
  • rode wijnazijn
  • appels
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de groenten aan in olijfolie, gekruid met peper en zout.
  • Bedek een metalen ring met Breydelham.
  • Laat de groenten afkoelen en meng de platte kaas en de zuring erdoorheen.
  • Doe ook dit mengsel in de ring en bedek met nog een plakje Breydelham.
  • Goed aanstampen en omdraaien op een bord.
  • Ook die kant nog eens goed aandrukken en vervolgens de ring verwijderen.
  • Rond het pakketje schikken we wat julienne van rode biet in een vinaigrette van arachideolie en rode wijnazijn.
  • Garneren doen we met wat verse koriander.
  • Bij het gerecht serveren we een chutney van gegrilde aubergines.
  • Laat daarvoor de aubergines, artisjokbodems en appelen – alles in stukken gehakt – rustig aanstoven in olijfolie en voeg ciderazijn, suiker, grove peper, jeneverbessen, verse en gemalen koriander toe.
  • Laat de chutney op een heel klein vuurtje minstens een paar uur sudderen tot een vaste massa ontstaat.