Brioche broodjes

      Geen reacties op Brioche broodjes

 

Print

Brioche broodjes

Categorie Broodjes
porties 12 broodjes
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 500 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren m
  • 35 g basterd
  • 85 g roomboter
  • 35 g verse gist
  • 12 g zout
  • 50 g gesmolten boter om af te lakken

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de suiker.
  • Meng de bloem met het zout.
  • Meng de melk en gist met bloem en suiker en kneed tot een geheel. Meng er dan één voor één de eieren doorheen.
  • Meng, als het deeg goed gemengd is, de boter er in 2 delen doorheen. Let op: het tweede deel wordt er pas bij gedaan als het eerste deel is opgenomen door het deeg.
  • Laat het deeg dan 45 minuten rijzen.
  • Vervolgens het deeg doorslaan.
  • Deel het op in 12 gelijke stukken en bol het op. Plaats in elk ingevet blik 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden.
  • Laat het voor de tweede keer rijzen voor 30 minuten.
  • Verwarm nu de oven voor op Hetelucht Plus op 180°C.
  • Zet de vormen op het rooster in de oven op niveau 2 en bij de combi-stoomoven op niveau 1.
  • Hetelucht Plus 180°C
  • Baktijd: 30 -35 minuten
  • 10. Controleer of het gaar is.
  • 11. Smelt ondertussen de 50 gram boter en smeer het brood in met de gesmolten boter zodra het uit de oven komt.
  • 12. Laat het vervolgens afkoelen.