Briochebrood

      Geen reacties op Briochebrood

 

Briochebrood

bijgerecht voor 4-6 personen
Recept categorie Bijgerecht, Brood
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 zakje droge gist 7 gr
  • 500 gr bloem gezeefd
  • 30 gr suiker
  • 10 gr zout
  • 6 eieren losgeklopt
  • 300 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels gemengde groene kruiden zoals peterselie, dille en kervel
  • 1 fijngeraspt uitje
  • zout en peper

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Gist in 3 eetlepels lauw water

  2. oplossen. Bloem, suiker en zout mengen.
  3. Gistmengsel toevoegen. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren. Boter op kamertemperatuur
  4. toevoegen. Goed mengen tot elastisch deeg. Deeg afgedekt met plasticfolie ñ 2 uur op warme
  5. plaats laten rijzen. Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan. Vorm invetten en met
  6. bloem bestuiven.
  7. Van deeg bol vormen en in vorm doen. ñ 2 uur laten narijzen op warme plek.
  8. Oven voorverwarmen op 200 èC. In oven brioche in ñ 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
  9. Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen.
  10. Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.