Briochebrood

      Geen reacties op Briochebrood

 

Print

Briochebrood

bijgerecht voor 4-6 personen
Categorie Bijgerecht, Brood
porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 zakje droge gist 7 gr
  • 500 gr bloem gezeefd
  • 30 gr suiker
  • 10 gr zout
  • 6 eieren losgeklopt
  • 300 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels gemengde groene kruiden zoals peterselie, dille en kervel
  • 1 fijngeraspt uitje
  • zout en peper

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Gist in 3 eetlepels lauw water
  • oplossen. Bloem, suiker en zout mengen.
  • Gistmengsel toevoegen. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren. Boter op kamertemperatuur
  • toevoegen. Goed mengen tot elastisch deeg. Deeg afgedekt met plasticfolie ñ 2 uur op warme
  • plaats laten rijzen. Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan. Vorm invetten en met
  • bloem bestuiven.
  • Van deeg bol vormen en in vorm doen. ñ 2 uur laten narijzen op warme plek.
  • Oven voorverwarmen op 200 èC. In oven brioche in ñ 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen.
  • Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.