Briochespiesjes met brie en druiven

      Geen reacties op Briochespiesjes met brie en druiven

 

Briochespiesjes met brie en druiven

Leuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis.
Recept printen
Recept categorie: Brood/ Broodjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4
Calorieën: 164kcal
Van wie is dit recept: Brood.net

Wat gaat er in:

  • 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood)
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel geraspte citroen
  • citroensap
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven

Hoe maak ik het klaar:

  • Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke
  • sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap.
  • Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig bruin.
  • Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken.
  • Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog.
  • Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven
  • en 3 plakjes brie.
  • Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte
  • druif en 1 plakje brie.
  • Leg de spiesjes op een schaal.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Briochespiesjes met brie en druiven
Hoeveelheid per portie
Calorieën 164 Calorieën van vet 95
% Dagelijkse waarde*
Vet 10.6g16%
Verzadigd vet 6.1g38%
koolhydraten 11.5g4%
Vezels 1.4g6%
Eiwit 6.7g13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.