Broccoli currysoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli currysoep
Print

Broccoli currysoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr Pandanrijst
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 200 gr panklare broccoli
  • 1 zakje Kip-currysoep
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 dl Room Culinair

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
  • Schep de peterselie erdoor.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Breng 8 dl water aan de kook, voeg de inhoud van het zakje soep toe en breng het al roerend met een garde aan de kook.
  • Voeg de broccoli toe en kook deze in ± 5 minuten beetgaar.
  • Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • Roer de room door de soep en laat 1 minuut koken.
  • Verdeel de rijst in bergjes over 4 borden en lepel de soep eromheen. Garneer met de amandelen.