Broccoli fluweelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli fluweelsoep

 

Print

Broccoli fluweelsoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 800 gr broccoli
  • 2 grote kleingesneden uien
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 1/2 liter warme kippenbouillon
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 1/2 dl room
  • 2 eierdooiers
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de broccolistronken schoon, snijd ze 5 cm korter en verwijder de blaadjes.
  • Snijd uit de roosjes ± 200 gr kleine bloempjes, kook die beetgaar en verfris ze in koud water.
  • Snijd de rest van de broccoli klein.
  • Stoof de uien zacht in een flinke klont boter .
  • Voeg de stukken broccoli toe en stoof die mee.
  • Strooi er wat bloem over en roer goed.
  • Schenk er de warme kippenbouillon bij en breng de soep aan de kook.
  • Aromatiseer met het kruidenbuiltje en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli volledig gaar is.
  • Verwijder het kruidenbuiltje en roer de soep door.
  • Giet haar door een soepzeef en kruid af.
  • Meng de room en de eierdooiers tot een liaison.
  • Warm de gekookte broccolibloempjes even op, kruid met zout en laat ze uitlekken.
  • Lepel wat soep in de borden en houd de rest warm in een soepterrine.
  • Haal de liaison met een vork door de soep, tot roomslierten ontstaan.
  • Strooi 1 eetlepel broccolibloempjes in de borden en leg de rest in de soepterrine.