Broccoli knoflooksoep
Porties 4
Wat gaat er in?
- 15 teentjes knoflook
- 1 stronkje broccoli
- 4 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 4 1/2 dl melk
- 4 1/2 dl bouillon
- crème fraîche naar smaak
- paprikapoeder
Hoe maak ik het klaar?
-
Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken (of 1/2 minuut, als ze aan de kleine kant zijn).
-
Haal ze uit het water, schil ze en maak ze fijn (met de pers of het mes).
-
Snijd de broccoli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de meest houterige delen weg).
-
Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op).
-
Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in.
-
Voeg de bloem, zout en peper snel toe, blijf een minuut doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe.
-
Klop met een garde tot de soep bindt.
-
Pureer de broccoli in de keukenmachine of passe-vite met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt.
-
Kruid naar smaak bij en maak de soep met crème fraîche op de gewenste dikte.
-
Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover.
Tips / Opmerkingen
Deze rijke, crèmige soep smaakt de tweede dag nog beter en kan koud en warm worden geserveerd. Voeg de tweede dag nog wat crème fraîche toe.