Broccoli met romige gehaktsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli met romige gehaktsaus

Broccoli met romige gehaktsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gr broccoli
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 400 gr gehakt naar keuze half-om-half of rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 pakje Tomato Frito 400 gr, Heinz
  • 1 1/2 dl Room Culinair
  • 1 eetlepel groene pesto
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
  3. Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
  6. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
  7. Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
  8. Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
  9. Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
  10. Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.

  11. Garneer met de pijnboompitten.
  12. Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.