Broccoli met romige gehaktsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli met romige gehaktsaus
Print

Broccoli met romige gehaktsaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gr broccoli
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 400 gr gehakt naar keuze half-om-half of rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 pakje Tomato Frito 400 gr, Heinz
  • 1 1/2 dl Room Culinair
  • 1 eetlepel groene pesto
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
  • Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
  • Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
  • Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
  • Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de pijnboompitten.
  • Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.