Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

 

Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

Voor mensen die Weight Watchers doen, het recept is voor 6 personen en 5 punten per persoon. Voor grote eters zou dit voor 4 personen zijn, dan is het 8 punten per persoon.
Recept printen Pin
Recept categorie: met vis
Dieët / Speciale gelegenheid: Weight watcher waardig
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 400 gram rijst
  • 150 gram rijst (gekookt volgens aanwijzingen verpakking en afgekoeld)
  • 400 gram zalm (klein gesneden)
  • 200 gram velderwtjes (diepvries, ontdooit)
  • 1 courgette (in blokjes, besprenkeld met wat limoensap uit een flesje)
  • limoensap (om de courgetteblokjes mee te besprenkelen)
  • 1 bosje bos- of lente-uitjes (in ringen gesneden)
  • 1 verse rode peper (klein gesneden)
  • 3 tenen knoflook (geplet en klein gesneden)
  • 125 gram roomkaas
  • 100 gram Diverse kaassoorten
  • peper & zout
  • 15 ml Becel light

Hoe maak ik het klaar:

  • Tref de voorbereidingen (rijst voorkoken en alles wassen en snijden, zie bij ingrediënten, daar staat alles bij).
  • Verhit de Becel in een wok, doe de knoflook en de peper er in en bak even heel kort aan (de knoflook mag absoluut niet verbranden!).
  • Voeg de courgette blokjes toe en roerbak even kort mee. Doe de zilvervliesrijst, de broccoli rijst en de roomkaas er bij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg de zalm, de velderwtjes en de Apetina light kaasblokjes toe en roer door elkaar.
  • Proef even en maak eventueel af met peper en/of zout uit de molen. (zelf heb ik alleen nog wat zwarte peper toegevoegd maar geen zout meer)
  • Verdeel er wat van de bos- of lente-ui over heen.
  • Eet smakelijk!