Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

 

Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

Voor mensen die Weight Watchers doen, het recept is voor 6 personen en 5 punten per persoon. Voor grote eters zou dit voor 4 personen zijn, dan is het 8 punten per persoon.
Recept categorie Gerecht met vis
Extra info Weight watcher waardig
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 400 gram broccoli rijst
  • 150 gram zilvervliesrijst gekookt volgens aanwijzingen verpakking en afgekoeld
  • 400 gram gerookte zalm plakken klein gesneden
  • 200 gram velderwtjes diepvries, ontdooit
  • 1 courgette in blokjes, besprenkeld met wat limoensap uit een flesje
  • Beetje limoensap om de courgetteblokjes mee te besprenkelen
  • 1 bosje bos- of lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 verse rode peper klein gesneden
  • 3 tenen knoflook geplet en klein gesneden
  • 125 gram roomkaas light
  • 100 gram Apetina kaasblokjes light
  • peper en zout uit de molen
  • 15 ml Becel light

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tref de voorbereidingen (rijst voorkoken en alles wassen en snijden, zie bij ingrediënten, daar staat alles bij).
  2. Verhit de Becel in een wok, doe de knoflook en de peper er in en bak even heel kort aan (de knoflook mag absoluut niet verbranden!).
  3. Voeg de courgette blokjes toe en roerbak even kort mee. Doe de zilvervliesrijst, de broccoli rijst en de roomkaas er bij en roerbak een paar minuutjes.
  4. Voeg de zalm, de velderwtjes en de Apetina light kaasblokjes toe en roer door elkaar.
  5. Proef even en maak eventueel af met peper en/of zout uit de molen. (zelf heb ik alleen nog wat zwarte peper toegevoegd maar geen zout meer)
  6. Verdeel er wat van de bos- of lente-ui over heen.
  7. Eet smakelijk!