Broccolisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolisoep
Print

Broccolisoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr broccoli
  • 1 flinke ui
  • 25 gr boter
  • 1 mespunt kerrie
  • 3/4 liter bouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels room of koffieroom
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de broccoli en snijd de roosjes eraf.
  • Schil de steeltjes dun en snijd ze in stukjes.
  • Maak de ui schoon, snipper hem fijn en fruit hem met wat kerrie in de boter.
  • Voeg de bouillon en de broccoli toe en laat 20 minuten koken.
  • Laat de laatste 5 minuten de roosjes mee koken.
  • Schep een deel van de roosjes eruit en houd die achter voor de garnering.
  • Zeef of pureer de bouillon en de broccoli, doe dit terug in de pan en breng weer aan de kook.
  • Voeg de achtergehouden roosjes weer toe.
  • Roer de bloem door de room, voeg dit bij de soep en laat even doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Geef er soepstengels, toast of warm geroosterd brood bij.

Tips / Opmerkingen

Tip 1: U kunt extra garnering aanbrengen door reepjes of blokjes gekookte ham toe te voegen. Tip 2: Ook reepjes omelet geven kleur en smaak aan deze soep. Roer er even voor het opdienen blokjes kaas door of serveer er geraspte kaas apart bij.