Broccolisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolisoep

Broccolisoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr broccoli
  • 1 flinke ui
  • 25 gr boter
  • 1 mespunt kerrie
  • 3/4 liter bouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels room of koffieroom
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de broccoli en snijd de roosjes eraf.
  2. Schil de steeltjes dun en snijd ze in stukjes.
  3. Maak de ui schoon, snipper hem fijn en fruit hem met wat kerrie in de boter.

  4. Voeg de bouillon en de broccoli toe en laat 20 minuten koken.
  5. Laat de laatste 5 minuten de roosjes mee koken.
  6. Schep een deel van de roosjes eruit en houd die achter voor de garnering.
  7. Zeef of pureer de bouillon en de broccoli, doe dit terug in de pan en breng weer aan de kook.

  8. Voeg de achtergehouden roosjes weer toe.
  9. Roer de bloem door de room, voeg dit bij de soep en laat even doorkoken.
  10. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  11. Geef er soepstengels, toast of warm geroosterd brood bij.

Tips / Opmerkingen

Tip 1: U kunt extra garnering aanbrengen door reepjes of blokjes gekookte ham toe te voegen. Tip 2: Ook reepjes omelet geven kleur en smaak aan deze soep. Roer er even voor het opdienen blokjes kaas door of serveer er geraspte kaas apart bij.