Broccolistamppot met gruyère

      Geen reacties op Broccolistamppot met gruyère
Print

Broccolistamppot met gruyère

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 1 liter frituurolie
  • 100 gr mager gerookt spek
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blikje maïskorrels inh. 150 gr, uitgelekt
  • 250 gr grof geraspte gruyère
  • 1.5 dl zure room

Hoe maak ik het klaar:

  • Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen).
  • Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 21/2 cm water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen.
  • Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree.
  • Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.