Broccolistamppot met gruyère

      Geen reacties op Broccolistamppot met gruyère

Broccolistamppot met gruyère

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 1 liter frituurolie
  • 100 gr mager gerookt spek
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blikje maïskorrels inh. 150 gr, uitgelekt
  • 250 gr grof geraspte gruyère
  • 1.5 dl zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen).
  2. Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 21/2 cm water met zout in 20 minuten gaar.

  3. Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  4. Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen.

  5. Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door.

  6. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree.

  7. Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.