Broccolitaart met kaas en noten

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolitaart met kaas en noten

Broccolitaart met kaas en noten

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans)
  • 50 gram walnoten
  • 500 gram broccoli
  • 3 sjalotjes
  • bloem
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de plakjes ontdooien.

  2. Verwarmd e oven voor op 220 C.

  3. Hak de walnoten grof.

  4. Snij de broccoli in roosjes en laat ze in kokend water een beetje gaar worden en spoel ze koud.

  5. Pel en snipper de sjalotjes.

  6. Vet een springvorm (24 cm) in en bestrooi deze met bloem.q

  7. Bestuif een werkvlak met bloem.

  8. Leg de plakjes op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.

  9. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en de sjalot erover.

  10. Brokkel de gorgonzola erover.

  11. Klop de eieren los met slagroom en breng op smaak met voldoende zout en peper.

  12. Laat de taat in het midden van de oven in 40 minuten gaar worden.

  13. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.

Tips / Opmerkingen

Tip: laat detaart ca. 10 minuten rusten voor het uitserveren.

Tip: gebruik ook wat cayennepeper in de peper.

Serveertip: lekker met een gemengde groene salade en een Franse dressing

Wijnadvies: Castillo de Liria blanco, Spaanse wiite wijn