Broccolitaart met kaas en noten

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolitaart met kaas en noten
Print

Broccolitaart met kaas en noten

Categorie Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans)
  • 50 gram walnoten
  • 500 gram broccoli
  • 3 sjalotjes
  • bloem
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de plakjes ontdooien.
  • Verwarmd e oven voor op 220 C.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snij de broccoli in roosjes en laat ze in kokend water een beetje gaar worden en spoel ze koud.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Vet een springvorm (24 cm) in en bestrooi deze met bloem.q
  • Bestuif een werkvlak met bloem.
  • Leg de plakjes op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
  • Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en de sjalot erover.
  • Brokkel de gorgonzola erover.
  • Klop de eieren los met slagroom en breng op smaak met voldoende zout en peper.
  • Laat de taat in het midden van de oven in 40 minuten gaar worden.
  • Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.

Tips / Opmerkingen

Tip: laat detaart ca. 10 minuten rusten voor het uitserveren.
Tip: gebruik ook wat cayennepeper in de peper.
Serveertip: lekker met een gemengde groene salade en een Franse dressing
Wijnadvies: Castillo de Liria blanco, Spaanse wiite wijn