Broccolitaart

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolitaart

 

Print

Broccolitaart

Categorie Gerecht met groenten, Hartige taart
Keyword Vegetarisch
porties 4

Wat gaat er in:

  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • boter om in te vetten
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 150 g salami in reepjes
  • 1 blik maïskorrels à 300 g uitgelekt
  • 3 scharreleieren
  • 1 dl room culinair
  • peper
  • 125 g belegen kaas geraspt

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225ºC.
  • Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout.
  • Spoel in een vergiet koud af.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar.
  • Rol uit tot een ronde lap (Ø 32 cm).
  • Bekleed een ingevette springvorm (Ø24 cm) met het deeg.
  • Strooi het paneermeel over de bodem.
  • Schep de broccoli met de salami en de maïs door elkaar.
  • Klop de eieren met de room culinair en peper en zout naar smaak los.
  • Schep de kaas erdoor.
  • Schenk het over het broccolimengsel.
  • Bak de taart in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat de taart ± 10 minuten rusten en snij hem dan in punten.