Broccolitaart

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolitaart

 

Broccolitaart

Recept categorie Gerecht met groenten, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • boter om in te vetten
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 150 g salami in reepjes
  • 1 blik maïskorrels à 300 g uitgelekt
  • 3 scharreleieren
  • 1 dl room culinair
  • peper
  • 125 g belegen kaas geraspt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout.
  3. Spoel in een vergiet koud af.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar.
  5. Rol uit tot een ronde lap (Ø 32 cm).
  6. Bekleed een ingevette springvorm (Ø24 cm) met het deeg.
  7. Strooi het paneermeel over de bodem.
  8. Schep de broccoli met de salami en de maïs door elkaar.
  9. Klop de eieren met de room culinair en peper en zout naar smaak los.
  10. Schep de kaas erdoor.
  11. Schenk het over het broccolimengsel.
  12. Bak de taart in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
  13. Laat de taart ± 10 minuten rusten en snij hem dan in punten.