Broeder in de pan

      Geen reacties op Broeder in de pan

 

Broeder in de pan

Recept categorie Lunch, Ontbijt
Porties 6 personen
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 400 gr oud brood
  • 1/2 l karnemelk
  • 100 gr rietsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gr gedroogde vruchten krenten, rozijnen, gesneden sukade
  • 1 tl zout
  • boter of olie voor invetten van de pan
  • poedersuiker naar smaak.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Een heerlijke manier om oud brood te verwerken in een heerlijk broodgerecht.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de boter en de poedersuiker in een mengkom tot een smeuïge massa.
  3. Verhit in een diepe koekenpan of wokpan de boter of olie op een laag vuur.
  4. Doe de broodmassa in de pan.
  5. Bak nu heel langzaam in ca 15 minuten met het deksel er op zodat de onderkant goud bruin word. Keer de broeder om en bak de andere zijde, ook weer in ca 15 minuten goud bruin.
  6. Leg de broeder op een schaal en bestuif met poedersuiker naar smaak.