Brood gevuld met pittig gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Brood gevuld met pittig gehakt
Print

Brood gevuld met pittig gehakt

Categorie Brood, Gerecht met vlees
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ongesneden enkele dagen oud klein rond wit vloerbrood
  • 2 uien
  • 150 gr belegen boerenkaas aan een stukje
  • 100 gr taugé
  • 5 takjes peterselie
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 1/2 theelepel sambal oelek
  • zout peper
  • 1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart.
  • Hol het brood aan alle kanten tot op ± 1 cm van de rand uit en verkruimel het.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.
  • Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
  • Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.
  • Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.
  • Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.
  • Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie.
  • Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.