Broodcharlotte met rode vruchten

      Reacties uitgeschakeld voor Broodcharlotte met rode vruchten

Broodcharlotte met rode vruchten

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 500 gr rode vruchten aardbeien, bosbessen, bramen
  • 150 gr suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 12 sneetjes witbrood

Bereidingswijze

  • Verwijder de steeltjes, de bladeren en de andere ongerechtigheden van de vruchten.
  • Was de vruchten en dep ze met een theedoek droog.
  • Doe de vruchten in een kom en schep voorzichtig de suiker erdoor.
  • Zet de kom enige tijd in de koelkast.
  • Neem een taps toelopende vorm en bekleed die met de ontkorste sneetjes brood.
  • Snijd 1 sneetje rond en bekleed daar de bodem mee.
  • Snijd de rest van de sneetjes in schuine stukken en zet die tegen de kant.
  • Week de blaadjes gelatine en los ze op in het iets opgewarmde vocht dat op
  • de vruchten is ontstaan.
  • Schep de vruchten in de vorm en giet het vocht erop.
  • Bedek de bovenkant met brood.
  • Leg een plat bord met een gewicht erop op de bovenkant en laat de charlot-
  • te minstens 1 uur in de koelkast opstijven.