Broodje hamburger

      Reacties uitgeschakeld voor Broodje hamburger

Broodje hamburger

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees, Lunch
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • worcestershire saus
  • 1 theelepel rozemarijn
  • mespuntje cayennepeper
  • versgemalen peper en zout
  • olijfolie

Voor de garnering:

  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • Ketchup
  • 1 grote tomaat in plakjes gesneden
  • augurkensticks
  • 4 zachte witte broodjes
  • eventueel cheddar kaas

Extra benodigdheden:

  • een kookring van 10 centimeter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de ui, knoflook, rozemarijn, ketchup, worcestershire saus, cayennepeper, peper en zout in de staafmixer en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg dit mengsel toe aan het rundergehakt en kneed het goed door.

  3. Laat het ijskoud worden in de koelkast.

  4. Druk het gehakt stevig aan in een bakring van ca. 10 cm. 


  5. Verwijder de ring en smeer de burgers in met olijfolie.

  6. Bak de uienringen in boter en voeg wat worcestershire saus toe.
  7. Snijd de broodjes door en leg ze even onder de hete grill.
  8. Bak de hamburgers in een hete grillpan met een beetje olie.

  9. Zorg dat ze lekker aanschroeien, druk ze aan met de bakspatel.

  10. Naar eigen smaak de hamburgers grillen.

  11. Op het laatst eventueel nog een plakje cheddar kaas op de hamburger leggen.
  12. Beleg het broodje met de hamburger, tomaat, gebakken uienringen, augurkensticks en ketchup.