Broodje Oosterse kipfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Broodje Oosterse kipfilet

 

Broodje Oosterse kipfilet

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 300 gram kip
  • 200 gram taugé
  • 1 ui
  • sambal manis
  • ijsbergsla
  • pide
  • eventueel Sambasaus

Voor de marinade:

  • arachideolie
  • gembersiroop
  • ketjap manis
  • oestersaus
  • chilisaus
  • 3 teentjes knoflook

Materialen:

  • Wok

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Maak een marinade van arachideolie, gembersiroop, ketjap, oestersaus (niet teveel!!), chilisaus, sambal en knoflook.
  • Doe de kipfilet erin en laat 20 minuten marineren.
  • Maak de taugé schoon, was de ijsbergsla en snijd fijn.
  • Snijd de pide.
  • Verhit olie in de wok en doe de kipfilet zonder de marinade in de wok.
  • Als de kip bijna gaar is, voeg de ui toe.
  • Daarna de overgebleven marinade toevoegen.
  • Bak op het laatst de taugé nog even mee.
  • Verdeel de sla over het opengesneden brood en leg hierop de kipfilet met een beetje saus.
  • Voor de liefhebbers: doe een scheutje Sambasaus over het broodje.