Broodje Oosterse kipfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Broodje Oosterse kipfilet

 

Broodje Oosterse kipfilet

Recept categorie Broodjes, Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram taugé
  • 1 ui
  • sambal manis
  • ijsbergsla
  • pide
  • eventueel Sambasaus

Voor de marinade:

  • arachideolie
  • gembersiroop
  • ketjap manis
  • oestersaus
  • chilisaus
  • 3 teentjes knoflook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  3. Maak een marinade van arachideolie, gembersiroop, ketjap, oestersaus (niet teveel!!), chilisaus, sambal en knoflook.
  4. Doe de kipfilet erin en laat 20 minuten marineren.
  5. Maak de taugé schoon, was de ijsbergsla en snijd fijn.
  6. Snijd de pide.
  7. Verhit olie in de wok en doe de kipfilet zonder de marinade in de wok.
  8. Als de kip bijna gaar is, voeg de ui toe.
  9. Daarna de overgebleven marinade toevoegen.
  10. Bak op het laatst de taugé nog even mee.
  11. Verdeel de sla over het opengesneden brood en leg hierop de kipfilet met een beetje saus.
  12. Voor de liefhebbers: doe een scheutje Sambasaus over het broodje.