Broodje rosbief met Tzatziki

      Geen reacties op Broodje rosbief met Tzatziki

 

Broodje rosbief met Tzatziki

Recept categorie Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 4 Kaiserbroodjes
  • 16 plakken rosbief
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 8 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 handje asperge scheuten
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak eerst de tzatziki door de komkommer te wassen en in kleine blokjes te snijden.
  2. Meng de komkommer in een mengkom met de Griekse yoghurt.
  3. Hak de knoflook zeer fijn en voeg deze toe aan de komkommer yoghurt.
  4. Verwijder de onderkant van de asperges en blancheer deze kort in kokend water.
  5. Spoel de asperges koud en laat uitlekken.
  6. Snij de asperges in kleine ringetjes en houd 4 asperges apart voor de garnering.
  7. Meng de asperges met de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout.
  8. Snij het broodje open op een bord. Leg hier overheen ruim de plakjes rosbief.
  9. Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer af met de gehalveerde asperges en de aspergescheuten.
  10. Leg de bovenkant van het broodje erop.