Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

      Geen reacties op Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

 

Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ Hapjes/ Koude Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Pasen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele

Wat gaat er in:

  • 4 afbakbroodjes (ronde )
  • 4 ei (M)
  • 4 plakken bacon
  • 50 gram Emmentaler (geraspt)
  • 4 takjes tijm
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.
  • Leg een plak mooie bacon in het broodje.
  • Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.
  • Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.
  • Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
  • Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.
  • Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.

Tips / Opmerking

Serveer met wat spinaziesalade.
Het lekkerst is het als de dooier nog licht lopend is