Broodpizza met tonijn en mozzarella

      Reacties uitgeschakeld voor Broodpizza met tonijn en mozzarella

Broodpizza met tonijn en mozzarella

Recept printen
Recept categorie: Brood/ met kaas/ met vis/ Pizza
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 sneetjes witbrood (zonder korst)
  • 200 ml tomatensaus met kruiden (Sugo Tradizionale)
  • 2 rode uien (in partjes)
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 200 g, uitgelekt)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 bollen mozzarella (in plakken)
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte oude kaas (bv. grana padano)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Leg de sneetjes dicht op elkaar op een ingevette bakplaat, in rijen van 3 sneetjes.
  • Strijk de tomatensaus erover uit.
  • Beleg ze met de rode ui en tonijn.
  • Strooi de oregano en kappertjes erover.
  • Dep de plakjes mozzarella droog met keukenpapier en leg ze op de pizza.
  • Maal de peper erboven en bestrooi met de kaas.
  • Bak de pizza midden in de oven in 15 - 20 minuten knapperig en goudbruin.
  • Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en citroenvinaigrette.

Tips / Opmerking

Wijnadvies: Castel Chardonnay Vin de Pays d'Oc