Broodschotel met broccoli en ei

      Reacties uitgeschakeld voor Broodschotel met broccoli en ei

Broodschotel met broccoli en ei

Recept printen
Recept categorie: Brood/ met ei/ met groenten
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olie
  • 4 rode uien (in ringen)
  • 100 ml kruidenbouillon (van poeder)
  • 1 theelepel tijm
  • 500 g broccoli
  • ½ ongesneden bruinbrood (bv Bourgondisch donker meergranen)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zure room
  • 150 g belegen kaas (geraspt)

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen zachtjes 3 minuten.
  • Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Ui nog 4 -5 minuten zachtjes stoven en vocht laten verdampen.
  • Intussen kleine broccoliroosjes van de stronk snijden.
  • Stronk schillen met een dunschiller en in blokjes snijden.
  • Broccoli in weinig water met zout in 3 - 4 minuten beetgaar koken.
  • Laat in een vergiet uitlekken.
  • Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden. (kapje wordt niet gebruikt)
  • Rooster in broodrooster of onder de grill lichtbruin roosteren.
  • Leg de sneden tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de ui en broccoli erover.
  • Breek boven elk stuk brood een ei en daarop ½ lepel zure room scheppen.
  • Bestrooi met zout, peper en geraspte kaas.
  • Bak de schotel in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.