Broodschotel met prei, tomaat en kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Broodschotel met prei, tomaat en kaas
Print

Broodschotel met prei, tomaat en kaas

Categorie Gerecht met kaas
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 dikke prei
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomaatstukjes netto 400 gr
  • 2 theelepels tijm
  • 6 sneetjes oud volkorenbrood
  • 200 gr Franse geitenkaas
  • 6 zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie en laat de preiringetjes al omscheppend slinken.
  • Voeg naar smaak zout toe.
  • Pers de knoflook boven de tomaatstukjes uit en roer de tijm erdoor.
  • Verdeel de helft van de tomaatstukjes met het vocht over de bodem van een ovenschaal, leg er 3 sneetjes brood in, verdeel er de prei over en verkruimel hierboven 1/4 van de kaas.
  • Maal er royaal zwarte peper boven.
  • Leg de andere sneetjes brood erop, verdeel de rest van de tomaatstukjes erover, verkruimel hierboven de rest van de kaas en garneer met de olijven.
  • Bak de broodschotel in de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.